Geluk

Ik lees ze graag; aan het strand, in de tuin, bij de kapper of gewoon op de bank: tijdschriften! Boordevol met de laatste mode, nieuwste trends, inspirerende en indrukwekkende verhalen en diverse columns. En wat staan er ongelooflijk veel tips en onderwerpen in op het gebied van Life Coaching! Afgelopen week nog las ik de 10 tips om niet zo streng te zijn voor jezelf. Heel tof om te lezen en oh zo herkenbaar af en toe. Het is een weerspiegeling van wat er zoal leeft in de huidige maatschappij. Bij ons, bij jou en mij.

Ook worden we in vrijwel iedere willekeurige winkelstraat herinnert aan de dingen die er echt toe doen. Let maar eens op de diverse spreuken op kleding, tassen, sieraden en vele accessoires voor in en om het huis. ‘Celebrate the day, The less you worry, the happier you will be’, Enjoy the little things’ ik doe maar een gooi. Ik hou ervan, doe er zelf ook wel aan mee en heb een paar exemplaren in huis. Tegelijkertijd vraag ik me af hoevaak je iets moet zien of lezen om het ook echt te begrijpen, te voelen en te beleven? Ik denk dat je er wel honderd keer naar kunt kijken of ergens over kunt lezen maar het verschil wordt pas gemaakt als jij er ook daadwerkelijk iets mee doet. Als jij jezelf in beweging zet. Het is niet realistisch om altijd gelukkig te zijn, het leven bestaat uit ups en downs maar je kunt wel proberen om zo vaak mogelijk het beste te ontvangen. Het is maar net hoe jij ermee om gaat.