Het is (bijna) kerst!

Voor velen onder ons is de mooiste tijd van het jaar weer aangebroken; Kerst! Voor mij persoonlijk geldt dit ook, al moet ik toegeven het heeft wel een gedeelde eerste plaats met het voorjaar. Laten we zeggen dat kerst mijn absolute ‘runner up’ is. Ik kijk er niet het hele jaar door naar uit maar als het eenmaal zo ver is dan ga ik ‘all the way’.

December, de maand waarin we feest vieren en even stil staat bij de gebeurtenissen van het afgelopen jaar. Voor iedereen met een andere lading of betekenis. Als ik terugkijk op wat 2016 voor mij heeft betekend, voel ik met name dankbaarheid. Dankbaarheid voor de vele leuke, gezellige, gekke, gewone en mooie momenten met familie en vrienden. Dankbaarheid voor mijn gezin waar ik onwijs trots op ben, voor onze gezondheid, voor het werk wat ik mag doen en natuurlijk voor het feit dat ik mezelf als coach mag ontwikkelen.

Kerst vier ik met mijn familie. Vroeger thuis gingen we eerst naar de kerk, speelden we spelletjes Rummikub met oma, keken we met z’n allen een kerstfilm en aten we twee dagen aan een mooi gedekte tafel in de woonkamer (in plaats van in de keuken). Hele fijne herinneringen heb ik aan die tijd en dat is wat ik mijn dochter ook graag wil geven en laat ik daar nu vorig weekend mee begonnen zijn!
De kerstboom is gehaald, het huis is versierd, de kleding hangt klaar en de eerste boodschappen worden in huis gehaald. Dit jaar mag ik gastvrouw zijn tijdens beide kerstdagen dus enige voorbereiding is wel gewenst. Ik heb natuurlijk vaker kerst gevierd maar toch voelt het dit jaar anders. Ouders en schoonouders komen nu bij ons op visite terwijl ik mezelf nog zo goed zie zitten met die Rummikub stenen voor me……Klinkt het heel erg volwassen als ik mezelf op zo’n moment dan afvraag waar de tijd blijft?

Gelukkig heb ik onlangs nog een cursus Time Management mogen volgen dus ook in 2017 probeer ik hier het beste uit te halen. En nu ik er over nadenk, ik ga het ook gebruiken voor mijn kerstinkopen! Eens kijken of ik slechts 10 keer naar de supermarkt heen en weer kan in plaats van twintig 🙂

Ik wens iedereen veel plezier en succes met alle voorbereidingen, maak het niet te groot want waarschijnlijk loopt het toch net weer even anders dan je had gedacht. Maak het vooral gezellig, samen!

Merry Christmas & Happy 2017

Liefs, Carlijn