Wat je aandacht geeft, groeit!

42375173 - grow, growing, plant.

“Alles wat je aandacht geeft, groeit”. Een bekende quote die ik in de afgelopen weken vanuit verschillende invalshoeken zelf een paar keer op mijn bord heb gekregen. Toevallig? Nee, zeker niet! Ik had het gewoon nodig……

Soms gaan dingen heel anders dan je zelf wilt of had verwacht, zo ook bij mij. That’s life. Een totaal onverwachte situatie zorgde er onlangs voor dat ik mezelf boos, teleurgesteld, geërgerd en verdrietig voelde. En op het moment dat ik me zo voelde, wist ik ook meteen dat dit met een reden gebeurde. Maar ja, nog ff geen tijd voor een positieve vibe……ik was pissed!

Gelukkig is daar de coach in mij en familie en vrienden met wie ik de situatie heb kunnen bespreken en al snel kon ik alles weer overzien. Er was een probleem (een obstakel op mijn route) en ik had twee keuzes hoe hiermee om te gaan: Boos en gefrustreerd een conflict aan gaan (negatieve aandacht, negatieve flow) of voor mezelf te kiezen (positieve aandacht, positieve flow). Met een trots gevoel ben ik voor optie 2 gegaan; ik heb voor mezelf gekozen. Weer terug naar de positieve flow!

Wat kun je dan doen om in die positieve flow te blijven? Jezelf te focussen op de mooie dingen, de kansen in het leven. Ik doe dit ook door mijn energie te stoppen in de dingen die ik belangrijk en leuk vind, die ik nog wil leren of waarvan ik wil blijven genieten. Blijf focussen op datgene dat JIJ wilt, waar JIJ blij van wordt. En stop de negatieve gedachtestroom, zorg voor positieve gedachtes waaruit blijkt dat jij jouw doel gaat behalen. Schrijf je (levens)doelen op zodat ze je blijven herinneren; hang het aan de muur of waar je ook maar wilt. Wees realistisch, maak het behapbaar en je zult zien dat je stappen vooruit zet in de richting van jouw doelstelling.

En weet je, het werkt! De stappen die ik nu heb gezet, zijn gezet met een reden. Het zijn allemaal kleine stapjes vooruit die leiden naar mijn doelstelling, mijn droom. En die keuze alleen al voelt goed. Op eigen kracht, met volle focus en 200% motivatie vooruit kijken want …….alles wat je aandacht geeft, groeit!