(Crazy) tips voor meer werkgeluk!

Heb jij weer zin om aan het werk te gaan na een heerlijke zomer of zie je er best wel tegenop? Hierbij een paar (crazy) tips voor meer werkgeluk:

1. Zorg voor de nodige beweging tijdens een werkdag (darten, tafelvoetbal of hoelahoep in de kantine?)

2. Begin een vergadering met 20x Jumping Jacks. Het zorgt voor meer plezier en lol, je voelt je bloed stromen en bent direct productiever.

3. Daag elkaar uit om bijv. 8 glazen water per dag te drinken, om tenminste 7 uur per nacht te slapen of 1 kilometer per dag te rennen. Uiteraard met een passende prijs of trofee…!

4. Dagelijkse ‘staking’ van 15 minuten in de middag. Even weg van je scherm en hup naar buiten of een kletspraatje maken.

5. Is er een lege ruimte op kantoor? Verander deze in een lounge met heerlijke relaxstoelen, bordspelletjes en tijdschriften. Er geldt één regel: niet praten over werk.

6. Neem een dag van de week en kies een thema voor de kledingkeuze van de dag. Bijv. Aloha-vrijdag; voor de meest fantastische hawaī shirts

7. Ga los met groen! Planten werken sfeerverhogend.

8. Prik een dag waarop je een ruilbeurs houdt voor bijv. cadeaus die niet bij je in de smaak vielen.

9. Zorg voor heet water, diverse soorten thee, gezonde snacks en trek een kaartje uit de zelfgemaakte kaartenbak met leuke, grappige of inspirerende quotes.

10. Tevreden klanten? Maak positieve berichten, prijzen en alle vormen van erkenning zichtbaar voor degenen die daar zo hard voor hebben gewerkt.

Welke ga jij inzetten? Werkse….!